Zoekmachines worden blij van SSL!

Zoekmachines en veiligheid. Twee onderwerpen die voor onze klanten bij F1 Websites van het hoogste belang zijn. Ze hebben vanaf nu ook direct met elkaar te maken.

Google heeft de afgelopen jaren heel veel gedaan om veiligheid te promoten op het internet en is onlangs gestart met het toevoegen van beveiligde websites aan hun waardebepaling van websites. Dit doet Google via hun campagne “HTTPS everywhere“. Google zegt zelf dat het op dit moment nog gaat om een klein voordeel dat websitebeheerders kunnen verkrijgen. Op nummer één staat nog altijd kwalitatieve content, maar veiligheid krijgt een steeds hogere prioriteit. Google geeft namelijk aan dat ze websites, die gebruik maken van SSL-verbindingen, meer gaan belonen in de toekomst. Goed nieuws, want een website kan daardoor hoger in ranking komen te staan door het gebruik van een SSL-verbinding.

Internet wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Die ontwikkeling zorgt ervoor dat kwaadwillenden meer redenen hebben om misbruik te maken van de gebruikers. Websites hoeven niet eens spraakmakend te zijn of op te vallen om ongewenste aandacht van hackers en bots te trekken. WordPress is op zichzelf goed beveiligd, mits je op de nieuwste versie draait. Daarom is technisch beheer zo belangrijk. Daarnaast kun je extra beveiligingsmaatregelen treffen. Stap één is uiteraard goede back­ups. Niet alleen op de server zelf (on site), maar ook op een andere locatie (off site). Vervolgens plaatsen wij extra sloten op de deur. We doen dit met security software. Monitoring is de volgende stap: het opmerken van verdacht gedrag en hier waar mogelijk pro­actief op reageren. Mocht het mis gaan, dan is een snel herstel van belang. Daarom adviseren wij extra beveiliging aan te brengen.

Door je website aan te bieden aan je bezoekers via een beveiligde (SSL) verbinding zorg je ervoor dat de veiligheid van de informatie van je bezoekers gewaarborgd is. Hiervoor wordt een zogenaamde SSL verbinding gebruikt. SSL staat voor Secure Sockets Layer.

SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een versleutelde code digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Wanneer deze op een webserver worden geïnstalleerd, activeren ze een hangslot en het https-protocol, en zorgen ze voor beveiligde verbindingen tussen webserver en browser. SSL wordt normaliter gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, gegevensoverdracht en logins. Het wordt geleidelijk de nieuwe norm voor het veilige gebruik van social media. SSL-certificaten maken een koppeling tussen de naam van een domein, server of host en de identiteit en locatie van een bedrijf.

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL-certificaat.

SSL-webshop-beveiliging-300x198Een bedrijf moet een SSL-certificaat op zijn webserver installeren om veilige sessies met browsers mogelijk te maken. Een SSL-certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het biedt namelijk vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en dat eventuele kwaadwillenden dit niet kunnen ‘stelen’. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen.

Meer weten over SSL of een certificaat voor jouw website bestellen?
Bel F1 Websites op 0299 – 780 755.