Over F1 Websites

Contact

F1 Websites
info@f1websites.nl
0299 - 780 755

Adres

Markgouw 14
1141 JD Monnickendam

Bedrijfsnummers

KvK-nummer : 54464382
BTW-ID : NL001604178B48

Links

In het kort

Passie voor websites en webtechniek. Dat is wat ons drijft, sinds 2012. We raken enthousiast van mooie designs, interfaces die wérken en innovatieve webtechniek. Natuurlijk moet het ook snel, veilig en betrouwbaar zijn. We hopen dat dit jou ook aanspreekt, welkom bij F1 Websites!

Hier zijn we goed in

  • persoonlijke service
  • advies op maat
  • website onderhoud en updates
  • snelle websites in WordPress en Kirby
  • slimme maatwerk webapplicaties in PHP

Het team

Als je met F1 Websites samenwerkt, dan werk je met Frank en David. En misschien met een van de freelancers uit onze vaste poule, als wij een benodigde specialisatie niet in huis hebben.

Frank van der Sluijs

  • rollen: eigenaar, functioneel design, back-end programmeerwerk, administratie
  • studie: Bedrijfsinformatiesystemen, Universiteit van Amsterdam (2004)
  • eerste website: 2001, Restaurant Stuttenbugh (zie impressie in het Wayback Archive)
  • houdt van: open source PHP frameworks zoals Laravel, WordPress en Kirby CMS, Cloudflare netwerkdiensten, ProtonMail e-mail en hosting van TransIP en DigitalOcean.

David Broekema

  • rollen: grafisch design, front-end programmeerwerk, service & technisch onderhoud

Ons verhaal

Frank startte F1 Websites in 2012 om goede websites voor het MKB te maken op basis van WordPress. Het bedrijf heette Cuisine IT. Een IT keuken. Dit bleek toch een te lastige naam. Daarna is het F1 Websites geworden, als Frank's 1ste (F1) bedrijf en het toont onze liefde voor snelle websites. We hebben geen verbinding met de autosport, behalve dat Frank elk weekend trouw kijkt, sinds de winst van Max in Barcelona. Ons logo? Dat is geïnspireerd op glasvezel, de kabels die het internet razendsnel maken.

We hebben voor PHP gekozen basis omdat dit de meest gebruikte programmeertaal is op internet (ruim 70%). Dit maakt PHP dé standaard voor eenvoudige tot middelgrote websites. En een grote markt voor aanbieders van producten en diensten. Er zijn veel frameworks en oplossingen beschikbaar voor alle denkbare situaties. Er de PHP community ontwikkelt flink door, dus de komende jaren zitten we goed met beveiliging en updates. Daarnaast is PHP ook een prettige taal om in te schrijven.

Consulting

Naast het bouwen van websites leveren we ook consultancy diensten voor grote organisaties zoals Ziggo Dome, KWF Kankerbestrijding en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen doen? We bespreken graag de mogelijkheden.