Gratis fotomateriaal

medium_13599375535“A picture tells a 1000 stories…”

Er zijn talloze manieren om je WordPress website er aantrekkelijk uit te laten zien. De meest logische en voorkomende is het gebruik van beeldmateriaal. Een goede foto of illustratie springt namelijk altijd in het oog.

Het is echter niet zo dat je even zoekt op Google en daar een foto zomaar kan gebruiken. Voor fotografen en ontwerpers is het verkopen van hun beeldmateriaal big business. Zorg er altijd voor dat je rechten hebt om afbeeldingen en foto’s op je website te gebruiken. Het is eerlijk naar de maker van de afbeelding en bovendien voorkom je eventuele juridische problemen.

collage-worldOp het wereldwijde web vind je tal van fotobureau’s die tegen betaling grote catalogi van foto’s aanbieden, in ieder te bedenken thema en in verschillende groottes en kwaliteit.

Er zijn echter ook websites waar je gratis stockfoto’s kan downloaden. De kwaliteit en hoeveelheid foto’s van dergelijke websites is over het algemeen wel lager dan van betaalde stockfoto’s. Voor professioneel gebruik raden wij het hier in Purmerend daarom niet snel aan. Voor een paar euro heb je al snel zeer goede foto’s en een veel grotere keuze. Voor WordPress websites met een laag of geen budget kunnen we ons voorstellen dat gratis stockfoto’s een zeer welkome uitkomst zijn.

Hieronder hebben wij van F1 Websites een selectie van 7 fotowebsites gemaakt, die geheel gratis of een deel van hun collectie gratis aanbieden.

 

01 Photo PinPhoto Pin

Doorzoekt het enorme archief van Flickr naar foto’s die je zonder risico’s kunt gebruiken op je website of blog.

02 EverystockphotoEverystockphoto

Een zoekmachine met een database van 21 miljoen foto’s die specifiek zoekt naar licenties voor gratis en mooie afbeeldingen!

03 CreativecommonsCreative Commons

Een all inclusive zoekmachine die uit een breed scala aan bronnen, afbeeldingen helpt te vinden die u kunt gebruiken.

04 UnsplashUnsplash

Een handmatig uitgezochte selectie schitterende HD-afbeeldingen. Elke 10 dagen 10 nieuwe foto’s!

05 NewoldstockNew Old Stock

Dit is een beetje anders… een website met een selectie van mooie, vintage foto’s die je zo kan gebruiken. Wij bevelen je aan om hier eens een kijkje te nemen. Echt prachtig!

06 PickupimagePickup Image

De (zelfbenoemde) grootste online verzameling van gratis foto’s die er te vinden is. Met veel liefde in elkaar gezet.

07 CompfightCompfight

Wederom een zoekmachine die speurt naar foto’s op Flickr die veilig te gebruiken zijn op websites en blogs.